Foto: Peščanik
Foto: Peščanik

Krizni štab je ocenio da su građani raspušteni i ne mare za disciplinu. Da bi bili prinuđeni da je poštuju, zabranjuje im se da budu građani.

Zbog toga je doneta odluka da se uvede i niz novih zabrana, kako bi se razmotrile sve mogućnosti za još novije zabrane koje tek slede.

Za starije od 65 godina, pored zabrane kretanja izvan kuća, zabranjuje se kretanje po kući. Štab smatra da se stari neodgovorno šetkaju po stanovima kad im se prohte. Komunalna policija, koja će kontrolisati takve zapečaćene stanove, kazniće sve ostarele građane koji pri kontroli ne budu ukočeni u mestu.

Zabranjuje se odlazak u toalet pre pet a posle devet, kako bi se smanjilo vreme za destruktivna razmišljanja na šolji. Sankcije za bilo kakva sranja, osim za predsednika, izricaće Vesić, zadužen za tokove fekalija i ostala vitalna pitanja razvoja grada. Izvan određenog vremena, svako je dužan da tu stvar drži u sebi.

Zabranjuje se svaki kontakt pojedinca sa samim sobom, pošto je uočeno da se virus može preneti sa sebe na sebe, a to mora biti energično sprečeno. Dodire sa autoerotskim konotacijama, sankcionisaće seksualna policija, pod ličnom kontrolom predsednice vlade.

Neće biti dozvoljeno jesti prema potrebama, nego prema mogućnostima. Svi uhvaćeni da se prejedaju, idu na ličnu odgovornost kod štabnog nutricioniste Predraga Sarape. Ako ne želite toljagu, uzmite mrkvu.

Neće biti dozvoljene maske od crne vune, ili ženskih čarapa, zbog moguće aluzije na čast i obraz političkih lidera i njihove rodbine.

Osim za članove elite, zabranjen je odlazak u Jovanjicu i uživanje u duvanju.

Strogo se zabranjuje kupovina i upotreba kvasca, pošto je Štab ustanovio da se pod njegovim dejstvom virusi nadimaju i podriguju pred predsednikom.

Neće biti dopuštana trgovačka mešetarenja minama, pošto je Miroslav Lazanski javio iz Moskve da neka klasična oružja prenose virus paranormalnim dejstvima. Nešo, kaži tati da se strpi, i ja sam rekao bati da se primiri.

Odlažu se sve ranije zakazane operacija skidanja s k…a Sarape, Marića i Krleta, uz mišljenje vodećih hirurga da su takvi zahvati, čak i uz pomoć gama noža, još nedostižni za našu medicinu.

Smatraće se težim oblikom uznemiravanja javnosti raspitivanje za maske, sanitetski alkohol i rukavice. Brat Si Đinping šalje nam još 100 kompleta našim avionom tokom maja. Hvala mu do neba.

Biće procesuirani svi koji se podsmevaju ideji o podizanju spomenika Kini ako sve ovo prođe. Spomenik će biti izgrađen u prirodnoj veličini.

Zabranjuje se širenje lažnih vesti i obećanja, uznemiravanje javnosti, paničarenje, javno vređanje, iskazivanje opasne neuračunljivosti i gubitak kontrole. Od navedenih zabrana isključuje se predsednik, kako bi nesmetano mogao da obavlja svoju dužnost.

Neće biti dozvoljena okupljanja za proslavu Uskrsa. Imaćemo više preživelih prasića i jaganjaca nego bilo koja zemlja na svetu. Za farbanje jaja kod predsednika javilo se više volontera nego što je potrebno.

Nezavisno od ogromne ljubavi koju građani osećaju prema njemu, neće biti dozvoljeni nasrtaji na predsednikova jaja za Uskrs, kao ni nekontrolisano tucanje.

Generalu Mojsiloviću i čitavom Generalštabu, strogo se zabranjuje potraga za ličnim samopoštovanjem.

Eventualne reproduktivne radnje tokom vanrednog stanja, obavljati u misionarskom položaju, isključivo uz nadzor Bate Gašića.

Biće najstrožije sankcionisana večernja skandiranja sa balkona: Vučiću, leči se! Nije izlečiv.

Svaki oblik švalerisanja strogo se zabranjuje, osim ako par nije negativan dva puta po tri puta.

Vođenje ljubavi dopušteno je samo između supružnika, kako bi patnja bila što veća.

Peščanik.net, 02.04.2020.

KORONA VIRUS

The following two tabs change content below.
Ljubodrag Stojadinović (1947, Niš), gde se školovao do velike mature u gimnaziji „Svetozar Marković“. Studirao u Skoplju, i magistrirao na Institutu za sociološka i političko pravna istraživanja, odsek za masovne komunikacije i informisanje u globalnom društvu (Univerzitet Kiril i Metodi 1987). Završio visoke vojne škole i službovao u mnogim garnizonima bivše Jugoslavije, kao profesionalni oficir. Zbog javnog sukoba sa političkim i vojnim vrhom tadašnjeg oblika Jugoslavije, i radikalskim liderima i zbog delikta mišljenja – odlukom vojnodisciplinskog suda od 1. marta 1995. kažnjen gubitkom službe u činu pukovnika. Bio je komentator i urednik u Narodnoj Armiji, Ošišanom ježu, Glasu javnosti, NIN-u i Politici. Objavljivao priče i književne eseje u Beogradskom književnom časopisu, Poljima i Gradini. Dobitnik više novinarskih nagrada, i nagrada za književno stvaralaštvo, i učesnik u više književnih projekata. Nosilac je najvišeg srpskog odlikovanja za satiru, Zlatni jež. Zastupljen u više domaćih i stranih antologija kratkih i satiričnih priča. Prevođen na više jezika. Objavio: Klavir pun čvaraka, Nojev izbor, Više od igre (zbirke satiričnih priča); Muzej starih cokula (zbirka vojničkih priča); Film, Krivolak i Lakši oblik smrti (romani); Između mita i Haga, Život posle kraja, General sunce (publicističke knjige); Jana na Zvezdari (priče za decu); Masovno komuniciranje, izvori i recipijenti dezinformacije u globalnom sistemu (zbirka tekstova o komunikacijama). Zastupljen u Enciklopediji Niša, tom za kulturu (književnost). Za Peščanik piše od 2016. godine.

Latest posts by Ljubodrag Stojadinović (see all)