POLITIKA
Novine i Magazin
Beograd, 18. oktobar 2012.

 
Poštovana gospođo Marija Đorđević,

Ja sam vas već u nekoliko navrata pismenim putem obaveštavao da je predsednik žirija Politikine nagrade za likovnu umetnost “Vladislav Ribnikar” za 2009. godinu, Slavko Timotijević, odlučio da za sebe zadrži crteže koje sam mu ja poodavno dao za dalju prodaju uz izgovor, poslužiću se njegovim rečima: “da se on nije badava trudio da se baš meni dodeli Politikina nagrada i da te moje crteže on zadržava za sebe” kao nadoknadu za svoj trud. Ako ništa drugo ovo se zaista može odrediti kao očigledna vrsta iznuđenog mita. Dakle, gospođo Marija Đorđević, ovde nikako nije u pitanju konflikt između izvesnog Slavka Timotijevića i izvesnog Dragoljuba Raše Todosijevića već je to konflikt između predsednika žirija Politikine nagrade i umetnika koji je dobio tu istu Politikinu nagradu za najbolju izložbu 2009. godine, održanu u galeriji “Ozon” u Beogradu. Ja sam vas takođe zamolio da predsednika žirija Politikine nagrade Slavka Timotijevića urazumite i da ga pritom upozorite da se to što radi može nazvati iznudom, korupcijom i sl.

Da bi kako tako zataškali stvar i spasli čast i obraz Politikinog žirija za dodelu Politikine nagrade za likovnu umetnost “Vladislav Ribnikar”, vi ste meni rekli da je to zapravo naša lična stvar i da to nema nikakve veze sa Politikinom nagradom, uprkos okatoj činjenici da je Slavko Timotijević bio predsednik žirija pomenute nagrade.

Dakako da ću s ponosom vratiti Politikinu nagradu koju sam dobio za 2009. godinu, ako već vi niste bili sposobni ili, zapravo, niste želeli da na videlo dana i pred našom javnošću iznesete prljavštinu koja se tako komotno ugnezdila među članove žirija nagrade “Vladislav Ribnikar”.

Todosijević Dragoljub Raša

 
Peščanik.net, 19.10.2012.

Srodni linkovi: