Radikali su došli kod predsednika Vlade i predložili mu da ponovo objavi rat celom svetu. Još jedan rat. Rat sa izvesnim završetkom. Majke i očevi izvadite pogrebna odela. Mladost ćemo opet ili sahranjivati ili ispraćati u inostranstvo.

I jedno i drugo ići će na dušu ne samo uvek spremnih izvođača krvavih radova već pre svega na račun višednevnog ćutanja Vojislava Koštunice. O čemu razmišlja, šta mu šapuću sove i druge grabljivice? Da li je moguće da ga muče neke dileme u vezi sa ovom ponudom? 

Sram vas bilo predsedniče vlade Srbije što sa razgovora niste izašli prvi, jasno odbili pomisao na rat i pozvali se na razum i mir. Istorija Srbije pamtiće vas po nemoći i ćutanju pred izazovima Sram nas bilo što se već nismo okupili ispred vlade i rekli DOSTA! Dosta Miloševića, dosta raznih Vojislava i njihovih zamenika i portparola. Dosta ubijanja, dosta uništavanja Srbije, dosta ponižavanja građana.

Šta još treba da nam se desi da prepoznamo da je sve isto kao što je već jednom bilo? Šta još treba da nam se desi da pokušamo da sprečimo da se ponovi ono što nam se već jednom dogodilo?

 
Danas, 14.02.2006.

Peščanik.net, 13.02.2006.