To je nešto što ne nudi rešenje. Nema cilj. Nema ideologiju. Nema vođu. Ne postoji organizacija. Ne zna se čemu će to da posluži i šta će biti posledice takvih postupaka.

Niko ih nije poveo, niko im nije ništa obećao. Naročito im niko nije obećao da će nešto dobiti, da će profitirati.

Nemaju pojma šta tačno treba da rade osim te jedne stvari. Bez jasne ideje na koji način to može izmeniti ono čime su nezadovoljni. Bez vizije koliko to treba da traje.

Ne postoji ni organizovana promocija. Ako ih mediji i pominju, obično ih pominju po zlu – kažu da smetaju, uzurpiraju, nanose štetu.

Kritikuju ih i šikaniraju. Pitaju se ko im je dao pravo da svojim postupcima ometaju druge u njihovim namerama i ciljevima.

Pa ipak, ti ljudi nastavljaju po svome. Ne prebrojavaju se niti se postrojavaju. Hoće li svojim postupcima pomoći da se nešto promeni na bolje? Da, moguće je, što bi rekli u reklami za Koka-kolu Ziro (šta, i vi ste primetili sličnost sa Nikolićevim sloganom?) mada je isto tako moguće i da se ništa neće promeniti. U oba slučaja, opet će biti onih koji će smatrati da to nije bio dobar način i onih koji će smatrati da je baš tako trebalo. I onih koji će misliti da to nema veze sa nama. Jer, naravno, govorimo o pokretu Okupiraj Vol strit. A o čemu ste vi mislili da govorimo?

Peščanik.net, 18.05.2012.

BELI GLAS

The following two tabs change content below.
Nadežda Milenković, kreativna direktorka, školovala se da radi sa delinkventima, a završila kao „samohrana majka srpskog advertajzinga“. Smislila neke od najboljih slogana: „Ili jesi ili nisi“ (Lav pivo) , „Izgleda šašavo, ali mene leđa više ne bole“ (Kosmodisk), „Ako vam je dobro, onda ništa“ (Peščanik)... Radila u reklamnim agencijama: Mark-plan, Sači, Mekken, Komunis. Sve manje radi komercijalne kampanje i okreće se goodvertisingu. Na Fakultetu za medije i komunikacije vodila master kurs: Idejologija. Autorka bestseler knjige „Kako da najlakše upropastite rođeno dete“, dugogodišnje rubrike „Pun kufer marketinga“ u nedeljniku Vreme i kolumne ponedeljkom na portalu Peščanik. Poslednja knjiga: „Ponedeljak može da počne“, 2020.

Latest posts by Nadežda Milenković (see all)