Ne mora baš sve u predizbornoj kampanji da bude negativno, pokvareno, ružno, neproduktivno, obično se za to (suprotno) postaraju žene; supruga predsedničkog kandidata Tatjana Tadić, kordinatorka NVO Naša Srbija (osnivač i veliki dobrotvor Dragan Đilas) promovisala je u Jasikovici kod Trstenika akciju “Parkovi prijateljstva 2012” otvaranjem parka – igrališta u školi “Knjeginja Milica”. Ovom svečanom činu prisustvovao je i, kako je saopšteno, Ivan Vujisić, “nacionalni direktor prodaje cementa” “Holcim Srbije” koja je “zajedno sa svojim kupcima” podržala projekte ove NVO i najveći je donator akcije.

“Škola je simbol života u svakom mestu i već šestu godinu zaredom mi se trudimo da decu u manje razvijenim krajevima Srbije obradujemo parkićima koji im detinjstvo čine veselijim i bezbrižnijim. Veliki broj dece obuhvaćen je ovom akcijom, od izrade čestitki prijateljstva, preko izrade opreme za parkiće, do dece u 250 škola, koja zahvaljujući ovoj akciji imaju uređen prostor za igru”, izjavila je Tatjana Tadić.

Eto uspeha uz malo korporativne odgovornosti velikih kompanija (u akciji učestvuju i Banca Intesa, NIS, Jubmes banka, Grand kazino, Novosadski sajam, Daoube Foods Group i Roaming elektronic).

Kandidati za predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda uknjižili bi pozitivno brojanje već samom ganutljivo-patriotskom fotografijom srpčadi u narodnim nošnjama, da nije jednog neispunjenog obećanja koje ih povezuje, a vezano je, takođe za decu i njihovu “spokojnost i bezbrižnost”. Kao šef Narodne kancelarije predsednika Srbije (jedan od predizbornih pronalazaka) Borisa Tadića, Dragan Đilas je obećao da će sve škole u Srbiji dobiti pristojni ozidani toalet sa tekućom vodom. Od dve hiljade školskih objekata u Srbiji 40 odsto nema mokri čvor, uprkos Đilasovom obećanju (“Holcim”, naravno, može da troši i pare i cement na šta hoće), prošle godine u Srbiji zabeleženo je 6378 slučajeva šuge i 90 slučajeva zarazne žutice, uglavnom kod školske dece u istočnoj Srbiji.

Obećanje Đilasa iz Tadićeve kancelarije ostalo je neispunjeno, Tadić nije predsednik, Đilas se ne stara o Narodnoj kancelariji koja mesecima ne postoji (niko se ne odaziva na telefon). Deca će se igrati na igralištima, vodu će nositi od kuće, a žuticu kući i oko nje. I u kampanji, i posle nje.

E-novine, 24.04.2012.

Peščanik.net, 25.04.2012.