Natpis: Jebo vas najsmešniji virus i šoping u Milanu
Foto: Peščanik

Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, predsednik Aleksandar Vučić podelio je ordenje zaslužnim borcima u teškom okršaju protiv covida 19 koji još uvek traje. Panika je nastala kada se među zaslužnim borcima protiv virusa, sa ordenom na grudima, našao i (doktor) Nestorović i još neki slični njemu. U zgražavanju na takvu odluku predsednika Vučića bukvalno se digla kuka i motika. Osude ove blasfemične odluke ređale su se na portalima, društvenim mrežama, novinama, tv emisijama, ama svuda gde oko i uvo može da stigne. Kako je takva odluka bila moguća prvi se dosetio prof. Raša Karapandža. On je na svom tviter nalogu rekao da je „posthumno odlikovati istim odlikovanjima na istoj ceremoniji lekare koji su dali živote lečeći Kovid pacijente, kao i Danicu Grujičić i Nestorovića koji zbog širenja laži i teorija zavere nose odgovornost za epidemiju tako Vučić style.“ Da, tačno, to je u njegovom stilu.

I sama sam došla do sličnog zaključka. To je njegov način manipulacije koji on s uživanjem i strateški koristi. Njemu su potrebni i lažovi i pravi borci i zato mora jednako da ih nagradi. Među „zdravstvenjacima“ je našao sve fele koje su mu bile potrebne: jedni moraju da rade od jutra do sutra, drugi će da mu vrše posao u izbornoj kampanji, treći će iznositi lažne podatke o umrlim i zaraženim, a četvrti će da zaglupljuju i zamajavaju narod. A neki će da stradaju od zaraze.

U grupu za zaglupljivanje i teranje šege ubačen je Nestorović. On je zaista posebna priča i naš glavni junak. Od prve seanse zablistao je objavljujući laži da je korona virus najsmešniji virus na svetu, te savetovao šoping u Milanu jer su žene zbog hormona zaštićene i ne umiru od tog virusa. Pošto se veoma brzo pokazalo da virus nije smešan, moglo se očekivati da je Nestorovićeva uloga završena.

To se nije dogodilo. Njegova karijera je zapravo tek počinjala. On je mesecima briljirao svojim veselim savetima, kontradiktornim pričama, teorijama zavere, crnom magijom, prirodnim lekovima, savetima da ne treba nositi masku, pa da treba nositi masku, pa da je maska običan flaster, da on nosi masku, ali je i ne nosi… Nestorović je zabavljao i zamajavao narod, širio laži i bezbrižno kršio sva pravila lekarske etike. Zbog toga ga je grupa lekara, na čelu sa Dr Slobodanom Savićem prijavila Etičkoj komisiji. Od toga nije bilo ništa. Komisija se pravila luda. Ruku na srce, nije samo Nestorović lagao javnost i kršio lekarsku etiku, to su činili i članovi lažnog Kriznog štaba, o čemu nas je obavestio BIRN. A to se izgleda zaboravilo; podsetili smo se kada su se lažovi zakitili ordenjem. I tog ordenja ima mnogo, baš onako autokratski preterana gomila.

Kao kvalifikovani prevarant i prirodni talenat, Vučić je u tom svom stilu napisao čestitku Bajdenu na izbornoj pobedi, u kojoj se zapravo zahvaljuje njegovom protivniku na dobroj saradnji. Populističko laganje i udvaranje narodu je danas postalo način vođenja države i zavođenja birača, a od te bolesti su obolela mnoga društva, pa i ono najjače – američko. Najmoćniji i vrhunski obmanjivač i napadač na institucije američke republike je predsednik Donald Trump. Ali baš on je postao srpski ljubimac od koga se mnogo očekuje. On će biti taj koji će konačno razumeti srpske nacionalne interese, ma šta to značilo, stati na našu stranu i vratiti nam Kosovo.

Trump je upravo izgubio izbore i neće da prizna poraz. Ni ovdašnji mračnjaci ih ne priznaju, tvrdeći da su u Americi pokradeni izbori. Čvrsto su na njegovoj strani. Tu se nekako našao i odlikovani Nestorović. Otkud on tu – saznajemo u Politici, u redovnoj nedeljnoj kolumni Aleksandra Apostolovskog.

U tekstu Spiritualni dubl dva doktora polazi se od pitanja šta su smislili doktor Nestorović i Novak Đoković. Šta god da su Nestorović i Đoković smisli, autor kaže da će nas to odvesti u mistiku, zapravo u tajne projekte Nikole Tesle, četvrtu dimenziju i šesto čulo. Jasno mi je da autor vrda, čim priča baš ovolike gluposti. Nestorović i Đoković sede na kožnom trosedu, to što su smislili prošlo je nezapaženo, mada se ne kaže zašto bi bilo zapaženo i kako da bude poznato kada autor Apostolovski misli da Amerikanci daleko lakše biraju tuđe predsednike nego svog, pa se sva medijska pažnja prelila u Pensilvaniju, Mičigen, Arizonu i još nekoliko država gde se glasovi broje sporije nego u nekakvoj zabačenoj zemlji nedođiji trećeg sveta. Onda je opalio po propaloj i rascepljenoj Americi koja danas liči na rimejk filma Serđa Leonea „Bilo jednom na Divljem zapadu“.

Na kraju saznajemo da je čuveni fizičar Džon Trump operativac Američke obaveštajne službe i rođeni stric Donalda Trumpa. To je poenta iz koje sam zaključila da je u Politiku stigla instrukcija da se na temu američkih izbora džezira i ne kaže ništa određeno. A tu opet zgodno dođe Nestorović da svojim onostranim i teorijama zavere prenese poruku odozgo da su američki izbori stavljeni na led. I za to je Nestorović dobro poslužio; tretira se kao zanatlija za specijalni rat protiv građana, koje treba nemilosrdno manipulisati i zamajavati i zbog te zasluge pošteno je zaradio svoj orden. Neki su ga dobili zato što su stradali, neki zato što su radili, a neki zato što su lagali i zaglupljivali narod. Drugi su bili zaduženi da lažiraju podatke o umrlim i zaraženim, treći da rade od jutra do sutra, a četvrti da umru od zaraze. Ordenje je podeljeno u Vučićevom stilu koji briše moral, dušu i stvarne zasluge.

Peščanik.net, 12.11.2020.

Srodni link: Ljubodrag Stojadinović – Petak, 13.

KORONA

The following two tabs change content below.

Vesna Pešić, političarka, borkinja za ljudska prava i antiratna aktivistkinja, sociološkinja. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, doktorirala na Pravnom, radila u Institutu za društvene nauke i Institutu za filozofiju i društvenu teoriju, bila profesorka sociologije. Od 70-ih pripada peticionaškom pokretu, 1982. bila zatvarana sa grupom disidenata. 1985. osnivačica Jugoslovenskog helsinškog komiteta. 1989. članica Udruženja za jugoslovensku demokratsku inicijativu. 1991. članica Evropskog pokreta u Jugoslaviji. 1991. osniva Centar za antiratnu akciju, prvu mirovnu organizaciju u Srbiji. 1992-1999. osnivačica i predsednica Građanskog saveza Srbije (GSS), nastalog ujedinjenjem Republikanskog kluba i Reformske stranke, sukcesora Saveza reformskih snaga Jugoslavije Ante Markovića. 1993-1997. jedna od vođa Koalicije Zajedno (sa Zoranom Đinđićem i Vukom Draškovićem). 2001-2005. ambasadorka SR Jugoslavije, pa SCG u Meksiku. Posle gašenja GSS 2007, njegovim prelaskom u Liberalno-demokratsku partiju (LDP), do 2011. predsednica Političkog saveta LDP-a, kada napušta ovu partiju. Narodna poslanica (1993-1997, 2007-2012).

Latest posts by Vesna Pešić (see all)