Foto: Peščanik
Foto: Peščanik

Autonomni ženski centar obaveštava javnost i Sofiju Mandić, autorku teksta „Pravna zabluda“, objavljenog na portalu pescanik.net da nije istina da je saopštenje koje je Autonomni ženski centar uputio medijima 12.9.2019. bilo menjano na bilo koji način. To se lako može proveriti kontaktiranjem medija koji su objavili imena sudija. Ako je autorka došla u posed saopštenja Autonomnog ženskog centra u kome su navedena imena sudija, molimo je da ga učini javnim.

Zbog toga, za nas sledeći navod iz teksta „Pravna zabluda“ predstavlja neosnovanu pretpostavku, zasnovanu na netačnoj informaciji o izmeni saopštenja Autonomnog ženskog centra:

„Da li je i zašto saopštenje menjano – takođe ostaje nešto što bi javnost trebalo da zna. Ukoliko je ovo učinjeno zbog svesti da je prvobitni tekst poslužio za hajku i temeljno urušavanje profesionalnog integriteta jednog sudije, onda je štetu trebalo otkloniti na druge načine. Pre svega obaveštavanjem javnosti o činjenicama, a sasvim sigurno i izvinjenjem za učinjenu profesionalnu štetu.“

Autonomni ženski centar nije imao, niti ima nameru da inicira, pomaže ili vodi bilo kakvu hajku, ali ostaje dosledan principima zaštite žena i devojčica u svakoj situaciji od svake vrste nasilja i zloupotreba.

Peščanik.net, 20.09.2019.

Srodni linkovi:

Dejan Ilić – Skretanje pažnje

Srđan Milošević – Sud javnosti

Sofija Mandić – Pravna zabluda

Vanja Macanović – Nepoznavanje prava